Check beschikbaarheid Sluit Check beschikbaarheid Sluit
en

RAINBOW

wedding

RAINBOW

wedding


Zeg JA tegen je liefste op een LGBT-vriendelijk eiland

 Liefde overwint alles

Liefde overwint alles

Jullie trouwdag zou de mooiste van jullie leven moeten zijn. Onverschillig waar u vandaan komt of welke religie, leeftijd of seksuele voorkeur u heeft…. Liefde overwint alles.

 Bonaire: een homo-vriendelijk paradijs

Bonaire: een homo-vriendelijk paradijs

Bonaire, een relatief onbekend eiland. Een homo-vriendelijk verborgen juweel in de Caribische regio, de perfecte locatie voor een homo-huwelijk op “Ver Weg” bestemming. Bonaire biedt de perfecte omstandigheden voor elk homopaar, om elkaar het ja-woord te geven. Bonaire legaliseerde als één van de eerste eilanden in de regio het homohuwelijk. Vanaf 2011 erkent het eiland het geregistreerde partnerschap voor mensen van hetzelfde geslacht, maar ook andere gelijkwaardige overeenkomsten elders gesloten. Sinds oktober 2012 kwam naast de erkenning van het homohuwelijk, ook mogelijkheid om als homopaar op Bonaire te trouwen. Voor velen een droom die uitkwam.

 HET HOMOHUWELIJK IN HET CARIBSCHE GEBIED

HET HOMOHUWELIJK IN HET CARIBSCHE GEBIED

Het homohuwelijk is nog steeds een gevoelig onderwerp in de Caribische regio. Menig eiland ziet het nog als een taboe of is homoseksualiteit zelfs strafbaar. Gelukkig is Bonaire al een paar stappen verder, net als Saba en Sint Eustatius, waar het homohuwelijk sinds 2012 gesloten kan worden. De andere Nederlandse Caribische eilanden zoals Sint maarten, Curacao en Aruba zijn helaas nog niet zover, daar is het niet mogelijk om te trouwen met een persoon van hetzelfde geslacht. Is het homohuwelijk elders gesloten, dan wordt het huwelijk wel erkend op deze eilanden.

 LGBT op Bonaire

LGBT op Bonaire

Bonaire is een klein eiland in het zuidelijke Caribisch gebied met een bevolking van niet meer dan 20.000 inwoners. Het eiland is een speciale gemeente van het uitzonderlijk LGBT-vriendelijke land Nederland. Vandaar ook de open-minded acceptatie van de LGBT-gemeenschap. Bonaire is een eiland voor pure ontspanning en rust, gezegend met een onovertroffen natuurlijke schoonheid, beschermd door het Nationaal Park. De afgelopen 23 jaar wordt Bonaire gezien als 1 van de beste duikspots in de regio, ideaal voor snorkelen en duiken. Andere activiteiten, die je kunt ondernemen op het eiland, zijn windsurfen, kajakken, wandelen. En natuurlijk moet u ook de loslopende ezels, de imposante zoutpannen, slavenhutten en flamingo’s gezien hebben.
Op Bonaire vindt u allerlei leuke restaurants waar u heerlijk kunt eten en zo de avond kunt doorbrengen. Omdat het eiland klein is, is het nachtleven beperkt, er zijn maar een paar clubs en bars. Helaas zijn er geen bars en clubs die uitsluitend gericht zijn op paren van hetzelfde geslacht. Inmiddels is er één organisatie: EQ, die zich inzet voor de emancipatie van de LGBT-gemeenschap. Regelmatig organiseren zij activiteiten. Toch zijn de mensen op Bonaire erg vriendelijk en gastvrij, die een veilige omgeving biedt voor paren van hetzelfde geslacht.

 Dag van je leven

Dag van je leven

Altijd gedroomd van een huwelijk op een “Ver Weg” bestemming? Een plek waar dromen uitkomen, waar je jezelf mag zijn en trouwen met de liefde van je leven? Begin dan nu met het plannen van de trouwdag, nodig gasten uit, koop de allermooiste outfit en pak de eerste vlucht naar Bonaire. Het homovriendelijke juweel in de Cariben verwacht jullie! En Terramar, jullie thuis, ver weg van huis, staat voor jullie klaar!

Klaar voor uw droom huwelijk?

Ontdek onze appartementen