Check beschikbaarheid Sluit Check beschikbaarheid Sluit
en

Bonaire 's weer

351 dagen zon!

Bonaire 's weer

351 dagen zon!


Hoe is het weer op Bonaire?

Onze redenen om te reizen zijn allemaal verschillend, sommigen van ons reizen voor sport, vrije tijd, zaken, familie, vrienden; anderen gaan voor cultuur, natuur en gastronomie ... Maar een belangrijke factor tijdens het reizen is het weer. In de meeste gevallen kan het weer je vakantie maken of breken!

Dus hoe is het weer op Bonaire?

 Warm & zonnig

Warm & zonnig

Op Bonaire zijn we gezegend met het feit, dat we het hele jaar door een stabiel zomerweer hebben. Bonaire ligt in het Caribisch gebied iets noordelijker (ongeveer 12 graden) ten opzichte van de evenaar ... wat het perfecte tropische weer vereist!

In het Caribisch gebied hebben we het voorrecht om het zachtste klimaat te hebben en zich in de zuidelijke Cariben net buiten de orkaangordel te bevinden.

 Temperatuur

Temperatuur

Bonaire is een zonnig eiland met gemiddeld 8,5 uur zon (en plezier) per dag! De temperatuur schommelt gedurende de dag tussen 29°C en 31°C en tijdens de nacht tussen 23°C en 25°C.

De warmste dag ooit gemeten was 38,8°C en de koelste 20°C. Beide in juli.

 Regenval

Regenval

Het eiland is een vrij droog eiland met een gemiddelde neerslag van 565 mm per jaar, waarbij 65% van de regen in de periode oktober tot december valt.

De maand waarin de meeste regen valt is november, maar de maandelijkse regenval is altijd lager dan 105 mm.

De maanden waarin de minste regen valt zijn van februari tot juni met een gemiddelde van 22 mm per maand.

 Wind

Wind

En dan komt onze grootste vriend, de wind! We hebben een constante noordoostelijke handelswind van 15 km/u, die de warmte perfect verlicht.

De maand met de minste wind is november, in deze maand vinden ook de lokale bewoners het erg warm op Bonaire.

De wind is ook onze vriend, omdat de kracht van de wind, in combinatie met de grootte van het eiland, alle weertypes vrij snel wegblaast.

Dus het kan een paar minuten bewolkt zijn, de wind doet zijn werk en dan is de zon er weer. Het kan een paar minuten regenen en dan wordt het weer zonnig.

Daarnaast is dit type wind ook een van de belangrijkste redenen waarom we geweldige koraalriffen hebben. De wind varieert niet veel en het is altijd ruig aan de noordkant en kalm aan de lijzijde.

De perfecte windvoorwaarde voor koralen om te groeien in ondiep water, zonder dat de wind ze breekt en dan ook perfect om te snorkelen.

De watertemperatuur varieert van kouder 25°C tot zwoele 30°C.

 WAT MEE TE BRENGEN?

WAT MEE TE BRENGEN?

Dus wat te dragen wat te brengen? Lichte zomerse kleding, katoen of linnen. Shorts tanktops, flip-flops, flowy jurken, zonnebrillen, hoeden en rif-vriendelijke zonnebrandcreme! En voor de avond misschien een lange broek.

Klaar voor uw zonvakantie?

Boek uw verblijf bij Terramar